MEZŐGAZDASÁG / Környezetvédelem kategória termékei
Néma tavasz

: Néma tavasz

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Katalizátor Iroda

Kategóriák:

Környezetvédelem Mezőgazdaság általában

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

261 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝A természetvédelem klasszikusa, a Néma Tavasz 1962-ben jelent meg. Vészharangjának szavára a DDT tilalmával válaszolt a világ. A penicilinnel együtt ünnepelt háborús csodaszer húsz évig irtott tetvet, szúnyogot, patkányt és más haladásgátló férget, míg Rachel Carson ki nem mondta, hogy áldása átokra fordul: pusztítja a tavaszt is. Rachel Carsonnak még volt tehetsége a harang félreveréséhez, a világnak is ereje az öreg hiba helyreütéséhez. Hanem azóta! Sejtjük jó ideje a klímaváltozást, az ózonpajzs vékonyodását, hiszen zajlottak felőle világraszóló tárgyalások, köttettek nemzetközi szerződések, fenyegetése mégis mind közelibb. Az adózók zsebéből támogatott vegyszeres monokultúrák sivataggá teszik az élő földet, ihatatlanná az élő vizet. A csirkegyárakban szalmonella tenyészik. Darált dögön tartott haszonállatok fertőzik egymást sertéspestissel, szivacsagyúságnak nevezett marhavésszel. Ami minden emlősre ragad, csupán emberre nem. A DDT növényvédővé szépült negyvenvalahány utóda folyamatosan kerül táplálékláncunkba, irtja és újabb kórokozókra teszi fogékonnyá a növény- és állatvilágot. Csupán az embert nem, erősködnek a haladás kincstári optimistái. Nincsenek együtt a tudományos bizonyítékok. Csakhogy Rachel Carson idejében sem voltak együtt! Aki a vészharang szavát hallani sem akarja, annak immunrendszere elgyengült, agya máris szivacsos.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!