GAZDASÁG / Közgazdaság kategória termékei
A makroökonómiai elemzés és előrejelzés

: A makroökonómiai elemzés és előrejelzés

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

245 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632204778

tartalom:

˝Josef Goldmann neve jól ismert a magyar közgazdászok előtt. Ebben a könyvében szintetizáló feladatra, az újratermelési folyamat egészének vizsgálatára vállalkozott. Elméleti értelemben közelíti meg vizsgálatának tárgyát. Munkájának célja: annak a szemléletnek, közelítésmódnak a bemutatása, körülhatárolása és indoklása, amely a közgazdasági kutatásoknak ezt az irányát más törekvésektől megkülönbözteti. Az újratermelési folyamat vizsgálatában mindenekelőtt az elemzés és az előrejelzés összekapcsolásának a fontosságát állítja előtérbe. Jelentős teret szentel a népgazdasági elemzés és előrejelzés rendszerelméleti megközelítésének, a gazdasági rendszer struktúrájának és viselkedésének. A tervezés eszköztárát vizsgálva - az ökonometriai modellek alkalmazása mellett - a népgazdasági mérlegrendszeren alapuló, nem formalizált modellek fontosságát hangsúlyozza. Igen újszerűen kezeli a bizonytalansági tényező problémáját, a prognóziskészítés szervezeti és szervezési kérdéseit, érdekesen írja le a tervezői szemlélet dilemmáit.˝

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!