SZÉPIRODALOM / Lengyel irodalom kategória termékei
A száműzött Ovidius. Naso poéta

: A száműzött Ovidius. Naso poéta

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Lengyel irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

348 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Naso poétát, vagyis Ovidiust, aki főképpen szerelmes versei révén vált híressé, időszámításunk nyolcadik évében Augustus császár külön rendelettel száműzetésre ítélte. Az ítélet indokai és körülményei titokban maradtak... Megvan tehát a "bűnös" de nincs meg a "bűntett" - vagyis éppen fordítva áll a helyzet, mint a sablonos bűnügyi regényekben. Senki sem tudja, semmiféle feljegyzés sem tanúsítja, milyen bűnt követett el Ovidius, mi az oka száműzetésének. Ezt a régi problémát boncolgatja Jacek Bochenski, akinek Az Isteni Julius című könyvét a magyar olvasóközönség már ismeri. Gondosan tanulmányozza a költő műveit, hátha akad bennük valami adalék vagy utalás, szemügyre veszi a kor politikai életét, és vizsgálóbíró módjára merész feltevéseket dolgoz ki, tanúkat idéz meg, aktákat forgat, hogy fényt derítsen az izgalmas rejtélyre. A nyomozás feszültségén kívül a szerző művészi megjelenítő ereje révén ott lüktet ebben a műben Ovidius egyénisége, és elevenné válik a régi Róma mindennapi élete - így a regény egyszerre izgalmas, élvezetes és hasznos olvasmány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!