SZÉPIRODALOM / Lengyel irodalom kategória termékei
Szomorú Velence

: Szomorú Velence

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Lengyel irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

302 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Waclaw Kubackiról, a neves lengyel drámaíróról, esztétáról, irodalom- és kultúrtörténészről négy évtizedes munkássága után derült ki, hogy kitűnő szépíró is. Az irodalmi köztudatba való bevonulásának éppen negyvenedik esztendejében, 1967-ben, váratlanul robbant be a lengyel szépprózába, ritka, nagyszerű regénnyel ajándékozta meg az olvasókat. Ez a regény a Szomorú Velence. Kubacki regényíróként sem tagada meg esszéista önmagát: könyve egyszerre történelem és kultúrtörténet, esszé és költészet. Ha azt mondjuk, szerelmi történet, igaz, mert az is: ha azt, hogy Itália antik gyönyörűségeinek mámoros dícsőítése, az is, ha azt, hogy tudós bölcselkedés, az is, s ha azt, hogy egy kultúra igézetének költészetté formálása, az is. Olyan író írta ezt a regényt, akinek egész énjét áthatja Itália varázsa, de aki ugyanakkor politikus gondolgodó is, Paolo és Francesca középkori tragédiáját idézi ugyan fel Tadeusznak, a főhősnek a szerelmében, de tudja, hogy Velencét - legalábbis történetünk idején - nem annyira a történelmi reminiszcenciák teszik szomorúvá, mint inkább a hidegháborút jelképező hadihajók ágyúcsövei...

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!