SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A házasság regényes életrajza

: A házasság regényes életrajza

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Cserépfalvi

Kategóriák:

Magyar irodalom Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

233 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A szerző az ő egyénien sajátos, ragyogó szellemességű előadásában ugyanolyan színes és meglepően érdekes képeket vetít az olvasó elé a házasságról, mint előző könyvében: A szerelem regényes életrajzában a szerelemről. A könyv ezzel a különös fejezettel kezdődik: "Általános tájékoztató a nőkről." A maga nemében egyedülálló pompás kis gyűjtés ez mindarról a rosszról és jóról, amit az asszonyfaló és asszonyvédő irodalom a nőkről összehordott. Utána így sorakoznak fel a fejezetek érdekességei: Az agglegény természetrajza. A házassági sztrájkok. A csehországi leánydiktatúra. 22 férj és 21 feleség. A dunmow-i szalonna-pályadíj békés életű házasok számára. Eljegyzés a vérpadon. A gajnai leányvásár. Házasság sorshúzás útján. A próbaéjszakák. A vén leány sorsa. A szalmakoszorús menyasszony. A leányanya. A házasságszédelgő. A hozományvadász. Házassági kiskáté. Szabad-e a feleséget verni? A mirtuskoszorú, a menyasszonyi fátyol és a harisnyakötő. A jegygyűrű története. A "Beilager". Különös házasságok. Esküvő a levegőben, a hegycsúcson és a víz alatt. Hadiesküvők. Mikor a kapitány férjhezment a hadnagyhoz. A gretna-greeni Kovács. A "mésalliance"."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!