SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A hóhér kötele

: A hóhér kötele

Kiadás:

h. n., 1988

Kiadó:

Pátria Könyvek

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

158 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A hóhér kötele" a magyar prózairodalom fontos alkotása. Jelentőségét növeli a Petőfi-kutatás azon újabb törekvése, hogy az életmű teljesebb és elfogulatlanabb értelmezése érdekében fokozottabb figyelmet fordítson a korábban kevesebbet vizsgált művekre, így az úgynevezett válságkorszak termékeire. Az érdeklődő olvasó számára viszont mindenekelőtt az a tény adja a regény értékét, hogy általa a modern magyar prózastílus egyik legizgalmasabb előfutárával ismerkedhet meg. Sokszínűen gazdag és mindvégig egységes a regény nyelve és stílusa, mely a romantika eredményeit, a biedermeier korfestő jellegzetességeit és a népies-realista stílus vívmányait társítva hoz létre tömör, magyaros és korszerű prózát." (Részlet dr. Nagy Imre lektori véleményéből) Ez a könyv az 1898-as kiadás alapján készült. A szövegben a regény hangulata érdekében jórészt meghagytuk a régies nyelvtani fordulatokat, stilisztikai elemeket, és csak ott javítottunk bele, ahol az a mai olvasó számára értelemzavaró lehet. A könyvet a Magyar Tudományos Akadémia könyvtára kézirattárában őrzött Székely Bertalan: Petőfi illusztrációk hat lapja gazdagítja. A rajzok vázlatok egy el nem készült Petőfi-monográfiához, a kis noteszban a kiváló művész ötleteit, a majdan kidolgozandó képek hangulatát vázolta egy-egy vonallal sebtében készített rajzzal. Közlésük bepillantást enged a festő műhelytitkaiba. "Ujjgyakorlat" Petőfi regénye, ahogy sokan mondják? Lehet. Úgy, ahogy Székely Bertalan rajzai is azok. De a sorok és a vonalak között félreismerhetetlenül megjelennek és hatnak a tehetség jegyei. Kikezdhetetlenek, öntörvényűek. És sokszor többet árulnak el alkotójukról, mint az ismert művek.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!