SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A kancellár esténként a császárnál teázik

: A kancellár esténként a császárnál teázik

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

325 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632172099

tartalom:

Jól ismert és mégis titokzatos, félelmetes és egyben szánnivaló Halász Zoltán regényének Metternich kancellárja. A történet elején a szent szövetségi "békekorszak" szellemi atyja már csak egy hatalmától megfosztott aggastyán. A kancellár menekülésének útját egyengető Monfort márki több mint két évtizede a kancellár bizalmasa. Elfogadta a Metternich által felkínált szabadulást, hiszen ez csábító lehetőséget is tartogatott számára: a Hatalom közvetlen közeléből szemlélhette a gépezet működését. A bizonytalan származású nagyvilági kalandor hamar elfelejti ifjúságának politikai eszméit, miközben megelégedéssel élvezi a jólét számtalan kiváltságát. Erkölcsi ereje csak a szemlélődésig terjed. "Kivülállásán" a bécsi forradalom mit sem változtat.. A Monfort márki vallomására felépített regény érdekfeszítően izgalmas és kellemesen szórakoztató olvasmány. Tükörképét adja egy korszak jellegzetes alakjainak, bepillantást nyújt egy olyan időszak légkörébe, amelyet a zsenialitása teljes tudatában lévő kancellár megcsontosodott konzervativizmusa határoz meg.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!