SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A kor falára

: A kor falára

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

496 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A kor falára Áprily Lajos eddig megjelent verseinek leggazdagabb válogatása. Az Ábel füstje és a Jelentés a völgyből című kötetek versein kívül azokat a régebbi verseket is tartalmazza, melyeknek helye az életmű legbelső köreiben van, de az újabb kiadásokban nem szerepeltek. A kötetben érzékletesen kirajzolódik Áprily Lajos életútja és teljes költői arca is, melyet az átélt történelmi korszakok meghatározóan formáltak. A versek nemcsak a tájak és az évszakváltozások szépségét és hangulatát őrzik, hanem a nagy történelmi események emlékeit is. A sorokban bujkáló szomorúságnak, az elégikus hangvételnek és a bizakodásnak történelmi magyarázata van: Áprily Lajost az első és a második világháború megrendíti, s reményei is egyfogantatásúak az emberiségével.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!