SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A magyar Káosz. Pamfletek

: A magyar Káosz. Pamfletek

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

563 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631541851

tartalom:

˝Szabó Dezső szellemi hagyatéka körül máig nem csituló viták zajlanak a magyar irodalmi közéletben. Annak, amit a Nyugat első nemzedékének mindenkivel hadakozó, magányos farkasa az irodalom különböző műfajaiban létrehozott, szenvedélyes hívei és konok kritikusai voltak s vannak ma is, de abban talán rajongóinak és ellenzőinek is a véleménye megegyezik, hogy az emberi habitusához és írói alkatához leginkább illő irodalmi műfajban: a pamfletben maradandó írásokat alkotott; halhatatlanul. Okkal nevezte tehát már a húszas évek vége felé egyik kor- és pályatársa "a pamflet Michelangelójának" Szabó Dezsőt, mert ahogyan ez a kötet - legjelentősebb gúnyiratainak a gyűjteménye - is bizonyítja, "már a kortársak is tudták: igazán a pamflet műfajában nagy ő. Nemritkán hasonlították Magyari Istvánhoz, Pázmány Péterhez, a reformáció szenvedélyes és nyelvileg erőteljes, képeikben változatos és elveikben szilárd vitaíróihoz" - mint ahogyan monográfusa, Nagy Péter írja róla a pamfletíró szellemi portréját és útját megrajzoló bevezető tanulmányában.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!