SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A tizenkettedik lánc. Széchenyi István

: A tizenkettedik lánc. Széchenyi István

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

464 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631406644

tartalom:

A regény. az "igazi", a "teljes" Széchenyi István portréjának megrajzolására törekedett, valami sajátos kvintesszenciáját kívánta adni a Széchenyi írásaiból s az írások sorai közül kiolvasható eszmei, politikai, emberi lenyegnek. A megszállottságig, a rögeszmeségig felfokozott felelősségtudat és az őrületig növekvő önvád jellemzi elsősorban Széchenyijét. Felelősségtudat Magyarország sorsáért, a nemzet felemelkedéséért és önvád azért, mert az ország tragédiájáért önmagát érzi felelősnek. Kocsis művét olvasva elhisszük, hogy nem volt történelmünknek még egy ilyen alakja (talán Petőfit kivéve), aki ennyire személyes sorsként, egyéni tragédiaként élte volna át saját magyarságát. Valami emberfölötti képessége volt rá, hogy előre lássa a jövőt, szinte banbonásan hitt okozati összefügésekben: ha a tizenkettedik láncot sikerül kifeszíteni a Hídon, a nemzet sorsa jóra fordul. Nem sikertült, a lánc elszakadt, minden elveszett. Egy hónap múlva Széchenyi mögött örökre bezárul a döblingi tébolyda kapuja, s egy évre rá a cári hadsereg betört az országba.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!