SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A várakozók lakomája

: A várakozók lakomája

Illusztrátor:

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

Libanon

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

199 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Különös volt ennek a könyvnek a sorsa a modern magyar próza történetében. 1944-ben jelent meg, de a szerző csak néhány példányt vehetett át, a könyvek nagy részét a német megszállók lefoglalták, és megsemmisítették. A Várakozók lakomája első kiadásának megmaradt néhány példánya tehát igazi könyvritkaságnak számít. A könyv egyik első kritikusa, Sőtér István így írt a novellafüzérről: "..Keszi : a mítoszt, a legendát jelöli meg a naturalizmustól elforduló irodalom egyik lehetőségeként, s nem csupán témáiban, de módszerében is. Könyve, amely a széderest lakomája köré épül, az epika új, beláthatatlanul gazdag lehetőségeit csillantja fel. S ugyanakkor vissza is vezeti az epikát legősibb forrásaihoz: a szertartáshoz, melynek kísérője, díszítője volt... A realitást éppúgy eredendően viseli magán az ilyen mű, mint az irrealitást. A csoda itt természetes mindennapi állapottá változott... mennyi lehetősége a csodás ábrázolásnak, s a szertartás nyújtotta kitéréseknek, tréfás betéteknek!" A mese varázsát az irónia, a humor, a játékosan komoly filozófiai rabulisztika teljes ötlettára egészíti ki, s teszi A Várakozók lakomáját nemcsak egyszerre igényes és egyszerre szórakoztató olvasmánnyá, de kísérletező, új utakat kereső, modern epikánk egyik jelentős eredményévé is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!