SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Az én falum árnyékában

: Az én falum árnyékában

Kiadás:

Pozsony, 1938

Kiadó:

Eugen Prager Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Szociográfia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Új Európa Könyvesháza

Terjedelem:

233 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A felfedezésre váró magyar falu képe ez. Egykéznek, szektáznak, hajszolják a vagyont, csempésznek, besúgnak, véres verekedéseket rendeznek, divatolnak, hol tiszta, mély szerelemmel, hol családi életet szétdúló vad hévvel szeretnek ennek a bodroglészi magyar falunak zsellérei, gazdái és vezetői. Mondák, babonák és fonók titokzatos világában kavarognak a falu nagy eseményei. Anarchikus lelkek lázadoznak, égi jelekből jósolnak, öregek és ifjak, szegények és jógazdák, parasztok és urak tusakodnak s ott folyik a fiatalokéval együtt a városban kitanult, hazavetődött szerző élete is. Ezt a szétomló falusi társadalmat akarja fölemelni a zsellércsalád sarja, Oros Gábor, az evangéliumi tisztaságot hirdető, kiegyensúlyozatlan lelkületű fiatal káplán, de elbukik a falu vezetőivel szemben. Rejtelmes, ismeretlen és drámai küzdelmekben vergődő magyar falu rajzológik elénk Bodnár könyvéből.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!