SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Bambuszfejű esernyő

: Bambuszfejű esernyő

Kiadás:

Budapest, 1938

Kiadó:

Bárd Ferenc és fia

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

235 p.

Kötésmód:

egészbőr

tartalom:

Peéry Piri (eredeti neve: Mersich Piroska) (1904 – 1962) magyar színésznő, író, forgatókönyvíró, műfordító.
Színészi kvalitásait többnyire csak felvillantani tudta, mert pályája időnként kényszeríveken kanyargott. Kisebb-nagyobb színházi és filmbéli alakításokkal a hatvanas évek elejéig jelen volt a magyar színház és film világában. Íróként a Nyugatban jelent meg első regénye, szabadidejében műfordítással is foglalkozott. Modern életfelfogású, önálló gondolkodású feministaként élt, sőt egyike volt az első hazai aktmodelleknek is.
Komoly irodalmi munkássága azokhoz az időkhöz kapcsolódott, amikor valamilyen okból nem lehetett színpadon. Néhány novella után első jelentős regénye, az Anne a Nyugat 1929/17–18-as számában jelent meg. A szigorú szerkesztő, Osvát Ernő „erős és férfias regény”-ként értékelte az írást, s ezért is adott lehetőséget a kezdő nőírónak. 1936-ban jelent meg a Postakocsi, egy évvel később A bambuszfejű esernyő című regénye. Kéziratban is maradtak írásai, ezek kiadása még várat magára.
 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!