TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Beszédek, levelek

: Beszédek, levelek

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Magyar történelem Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Gondolkodó Magyarok

Terjedelem:

74 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632719565

tartalom:

˝Mátyás király korának költő-óriása, Janus Pannonius nevét az utókor számára elsősorban költeményeivel tette halhatatlanná. Ám a költő korának nagy tudású gondolkodója, érzékeny szellemű bölcselője s nem utolsósorban tevékeny politikusa is volt. Felelős államférfiú, aki a kor nagy kérdéseiben hallatta szavát. A költői életmű árnyékában keletkezett beszédek, levelek a kitűnő diplomatát, a gondolkodó reneszánsz férfit idézik emlékezetünkbe. Beszédeiben királyának nevében szól, és hazájának érdekeit képviseli. Levelei sokfélék. Hol János, Pécs püspöke fogalmaz köszönő-, ajánló- és kérőleveleket magas egyházi személyiségekhez vagy éppen felséges királyának ajánlja figyelmébe Plutarkhosz-fordítását. Máskor Johannes vagy Janus Pannonius baráti sorokat ró Marcus Aurreliushoz vagy kedves Galeottójához. E beszédek és levelek hasznos adalékok Janus emberi és költői portréjának teljesebb megismeréséhez.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!