SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Budapest nincs többé Budapesten

: Budapest nincs többé Budapesten

Kiadás:

München, 1981

Kiadó:

Újváry "Griff" Verlag

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Jót 's jól

Terjedelem:

230 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Dénes Tibor (Nagyvárad, 1907 Lugano, Svájc, 1983): író, irodalomtörténész. Pécsett folytatott bölcsészeti tanulmányokat, itt szerzett 1932-ben bölcsészdoktorátust. A Napkelet és a Vigilia c. lapok munkatársa volt, később a Katolikus Szemle rovatvezetőjeként dolgozott. 1945 után a Színház- és Filmművészeti Főiskolán tanított és színházaknál dramaturgként tevékenykedett. 1951-ben koholt vádak alapján letartóztatták és börtönbüntetésre ítélték. Szabadulása után Kaposváron és Békéscsabán működött színházi rendezőként. 1956-ban elhagyta Magyarországot és Svájcban telepedett le. Előbb Genfben, majd Luganóban élt, könyvtárosként dolgozott. Írásait az Irodalmi Újság, a Magyar Műhely, az Új Látóhatár, a Katolikus Szemle, a Nemzetőr és más lapok közölték. Francia nyelvű regényei és elbeszélései is jelentek meg.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!