SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Ember András hét napja

: Ember András hét napja

Kiadás:

Budapest, 1945

Kiadó:

Uj Idők Irodalmi Intézet Rt.

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

336 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Korcsmáros Nándor (Siófok, 1883. - Bécs, 1959.): író, újságíró, dramaturg, színigazgató. 1906-tól 1910-ig lapszerkesztő volt Fiumében, ahol 1911 májusában a nyári színházban rendezett magyar nyelvű előadásokat. Az I. világháborúban katona volt, frontélményeit megírta és megjelentette. 1919-ben a Tanácsköztársaság bukása után letartóztatták, kiszabadulása után Bécsben élt emigrációban. Hazatért, 1929 őszétől a Bethlen téri Színpad dramaturgja, művészeti igazgatója. Egy ideig a Magyar Újságírók Egyesületének elnöke volt. Kabaréjeleneteit a Royal Sörkabaré, az Intim Kabaré, az Andrássy úti Színház, a Terézkörúti Színpad, a Clarus Kabaré és a Bethlen téri Színpad vitte sikerre. 1944-ben a Gestapo, később a Rákosi-rendszer tartóztatta le. 1946-tól a Fészek Klub ügyvezető elnöke volt. 1956-ban Ausztriába emigrált. Külföldön is folytatta újságírói munkáját.

leírás:

Eredeti védőborítóval.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!