SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Európai magány. Novellák, esszék

: Európai magány. Novellák, esszék

Kiadás:

Pozsony, 1987

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

285 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Duba Gyula előző két tanulmánykötete - Valóság és életérzés (1972), Látni a célt (1983) - irodalmunk valamennyi barátja számára igazolta, hogy a neves és elismert prózaíró, epikai alkotásaival párhuzamosan, gondolati és elméleti szempontból is rendszeresen foglalkozik az irodalommal, azon belül természetszerűleg főként szlovákiai magyar szerzőkkel és jelenségekkel. Új kötetének tanulmányaiban, műhelyvallomásaiban, elmélkedéseiben is a nemzetiségi irodalom képezi a kiindulópontot, mégpedig sok esetben Duba Gyula írói pályájának gazdag tapasztalataiból, alkotói problémáiból és kérdésfelvetéseiből merítve. Európai magány: a kötetcím második fele tehát a műhelygondokra, az író termékeny magányára utal. Első fele pedig az alkotó ember nélkülözhetetlen kötődéseire, az európaiságnak Fábry Zoltán megfogalmazta követelményére irányítja a figyelmet. Ez a két pólus jelzi Duba gondolatmenetének irányait új könyvének esszéiben. Harmadik tanulmánygyűjteménye tehát nem csupán azt a vélekedést támasztja alá, hogy a szerző irodalmunknak egyik legfigyelmesebb bírálója és értékelője, hanem azt is, hogy mindig elgondolkodtatót és tanulságosat tud mondani az irodalom, az írók és az alkotás általános kérdéseiről is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!