SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Felhőkiáltó

: Felhőkiáltó

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

425 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631506932

tartalom:

"A krónika faluja nem található Magyarország térképén, de bárhol elhelyezhető rajta. Átalakult és alakuló falu ez. Alig falu már, hisz a tradicionális paraszti élet megszűnte, a volt parasztok tömegeinek kétlaki élete, a hagyományos gazdálkodás átalakulása üzemi termeléssé, városi stílust, városi igényeket, városi rétegződést hozott magával, a „falusi erkölcsök” bomlásának gyorsuló folyamatát. Ugyanakkor azonban tovább élnek archaikus magatartástípusok is. A válás mindennapi jelenség, de a házastársi viszályból késelés lehet. A falusiak és a pusztaiak egyaránt mezőgazdasági munkások, de a rangkülönbség a két csoport között változatlanul fennáll. A gazdag tsz olyan zárt társulás, mint egy hajdani gazdakör, s a puritán, kollektivista elnöknek a közösség akaratából ezt a zártságot kell védenie, a kívül rekedtek tágabb közösségével szemben. E kettősségeknek is szimbóluma a gyilkosság következtében özveggyé, majd bosszúból gyilkossá lett fiatalasszony, aki fehér köpenyben, steril körülmények között a tsz fácánkeltetőjében dolgozik, de munka után felveszi örökös gyászruháját, hogy bűnhődésképpen magára öltött anyai szeretetével gondozza áldozata gyerekeit."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!