SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Fölforrt az ég

: Fölforrt az ég

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

117 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Előző kötetének, a Tűzből mentett hegedű-nek versei mély megszenvedettségükben, a költő legigazabb rétegeiből feltörve, új szakaszt nyitottak pályáján. Legújabb költeményei, úgy tetszik, véglegesen kijelölik helyét a magyar líra élvonalában. Ama ritka költök egyike ő, akinek kezében minden valódi költészetté válik: a leghétköznapibb „civil” élmények bomlanak verssé lírájában. Ízig-vérig városi költő, ám bensőséges spontaneitással kapcsolódik a népköltés örökségéhez – valami sajátos fanyarság, kettőztető tükrözés foncsorozza ilyen verseit. A magányos öregség szorongása, az öregedő férfi szerelme adják a kötet alapvető élménykörét, s vissza-visszatér a húszas-harmincas évek nyomorvilágának ihletése is. A versek, a jellegzetes zelki hangon belül, formailag is sokrétűek: skálája prózaversektől népdalig, játékos-komoly gyerekversekig, csillogó ritmikájú szabadversekig terjed. Eszközei nélkülözik a látványos modernséget, mégis tömörek, priméren frissek, mégis végleges súlyuk van. A gyűjtemény megújuló élvezetet ad majd költészete kedvelőinek.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!