SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Gyerekregények

: Gyerekregények

Kiadás:

Pomáz, 2001

Kiadó:

Kráter Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

397 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639195421

tartalom:

"(Rikiki) Rikiki csodálátos lény, a mesék világából elénk toppant kisgyerek, olyan kicsi, hogy már-már úgy érzi, ő a legkisebb a világon. De nagy-nagy szíve van. Ezzel a fel-feldobogó, eleven gyerekszívvel járja a világot, játszik, barátkozik vagy mélázik, közben apránként fedezi fel, hogy a roppant nagyvilágban mennyi csodálatos és félelmetes dolog történik. (Üveggolyó) A novellák mozaikjai - akár az üveggolyók a fénysugarakat - a gyermeki világ sokszínűségét tükrözik vissza. Ragaszkodás a szülőkhöz, barátokhoz, a védettség és a szeretet utáni vágy színezi át ezt a világot, ahol a gyermeki látásmód következtében amúgy is minden titokzatosan, sejtelmesen jelenik meg. (Kiskutya-nagykutya) Látszólag nincs egyébről szó, mint két falusi kutya - egy kicsi és egy nagy - kalandjairól, de a történet mégis alkalmas arra, hogy feltárja a barátság legmélyebb mozgatórugóit: az eredendő magányosságot, a közös bajok keltette együvétartozás erejét, az örömök és bánatok megosztásának varázshatalmát - két lény közti kapcsolat gyakran ellentmondásokkal teli lényegét. Míg a falu éli a maga hétköznapi életét, addig a kutyasorsok látószögéből nézve szinte eggyé válik az állat- és embervilág moralitása, erkölcsi értékrendje. (Kudi, a levegőember) Decembertől szeptemberig - az első iskolaév kezdetéig - tart a történet, a kislány vívja a maga harcait a felnőtt világgal szemben: kérdez, okul, bölcselkedik. S főképp kitalál magának egy barátot, Kudit, aki beköltözik a házba, fenekestül fölforgatja mindenki életét, holott senki sem látja, mert levegőből van. Felejthetetlen titka ennek a regénynek: nagyapa és unoka egymáshoz hangolt harmóniája."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!