SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Halálfiai I-II. kötet

: Halálfiai I-II. kötet

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Európa Könyvkiadó Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Babits Mihály művei

Terjedelem:

327 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Halál fiai... úgy tűnik föl, hogy ez a legalkalmasabb cím, Halál fiai: ez vonatkozhatik a háború előtti kor gyermekeire, az egész háború előtti Magyarországra; de vonatkozhatik általában az emberekre is: mert nem vagyunk-e mindannyian a halál fiai?" - írja Babits Mikes Lajoshoz intézett levelében, ízlelgetve, próbálgatva készülő nagy művének címét. De a regény rácáfol a cím szabad értelmezésére. Nem minden halandó a "halál fia", csak azok, akiket már életükben, már ifjúságukban a halállal, a romlással eljegyzettség nehéz illatú levegője vesz körül: a pusztuló magyar középosztály gyermekei. A regény, amelyet Babits a "maga életének színeiből" festett, búcsú ettől az osztálytól és búcsú z ifjúkor színes, lelkes, világmegváltó reményeitől is. A Halálfiai az illúziótlan nosztalgia könyve. A személyes szeretet a múltba merülő idő vonzó alakjai iránt átmelegíti Babits hangját, de látását egy pillanatra sem homályosítja el, ítéletét nem tompítja. A születő huszadik században az apák nemzedéke végképp korszerűtlenné vált; nyomukban begyepesedett gondolkodású, brutálisan magabiztos fiak cseperednek: a háború utáni világ hangadói. A régi rend, a vidéki Magyarország megkötő, lehúzó hatalmától azok sem szabadulhatnak, akik egy másfajta élet vágyával a szívükben új utakat, új kultúrát keresnek. De rokonszenvünk azért az övék. Féltő szeretettel figyeljük Sátordy Imrus útját, homályos fájdalmakkal teli gyerekéveit a szűk kisvárosban, magányos bolyongásait a szelíd lankájú szőlőhegyen, merész Ikarusz-röptét sorsának csúcsán és szakadékai közt Budapesten a kamaszodó világváros titokzatos, idegen és vonzó forgatagában. Az őszemével látjuk a regény felejthetetlen figuráit is: a szívós, rendíthetetlen öregeket, az érzékeny, bizonytalanná váló apákat, és a fiatalokat, Imrus barátait és jelképes ellenfeleit. A pusztuló családokat, amelyeknek "ereje és hirtelen széthullása párhuzamos az ország sorsával."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!