SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Hozzánk a hóbagoly

: Hozzánk a hóbagoly

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

75 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632718356

tartalom:

"Kalász Márton új verseskötete szerves folytatása az előzőeknek, ugyanakkor azonban megújulás is költői pályáján. A feszes szerkezetű, szikár versek elliptikus megfogalmazásaikkal, távoli utalásaikkal, szokatlan, ritka és ízes szavakkal ezúttal is a tudat legmélyének ismeretlen rétegeiről tudósítanak, de most valahogy más oldalról és máshogyan mutatják, közelítik meg ezt a rejtett birodalmat. A művekben egymásra rajzolódik a külső és belső világ: különös, vibráló feszültség keletkezik így a kétféle jelentés között. A lélek alján meglapuló rettenet, félelem, szorongás vagy sarjadó remény most többnyire tájleírásokban, természet jelenségekben objektiválódik.
Tematikailag továbbra is a mindig új alakban jelentkező örök emberi kérdések, egyéni létünk törékenysége, mulandó szépsége, saját sorsának alakulása, a felnőttkor gondjai, fájdalmai és reményei foglalkoztatják a szerzőt. Gyöngédség, fojtott és rejtett szeretet, mélabú és szomorú lemondás bujkál a sorok mögött, ám összefoglalóan azt is mondhatnánk, hogy egy vívódó és szenvedő, rokonszenves emberi arc tekint ránk a kötet lapjairól."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!