SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Kispanasz

: Kispanasz

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Ars Scribendi

Terjedelem:

392 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637911251

tartalom:

Szép Ernő kerek harminchárom esztendeig élt a Margitszigeten, hogy a Sziget fái alatt találjon csendet és nyugalmat az íráshoz, de az emberek és a kor gondjai ott is utolérték. Ha az olvasó végiglapozza ezt a könyvet, amely Szép Ernő kötetben eddig kiadatlan publicisztikai írásait közli időrendben (a gyűjtést a húszas évek végével kezdték a szerkesztők), nyomban tapasztalni fogja, hogyan szivárog fel hajszálereken a kor, amelyben születtek. A "Sziget énekesmadarának", Szép Ernőnek a szíve ugyanis a szegényekhez húzott; azokhoz, akiknek nem volt télikabátjuk és vacsorájuk. És szót emelt értük. A gyengéd, szelíd (szelíden hangzó) panaszban, mint sima tófelület alatt a víz mélyéből áradó gyűrűzés, ahogy a könyv szerkesztői jellemzik Szép Ernő költői szinten művelt publicisztikáját, vád van, és csípős, keserű irónia. Az önvád is feltör nemegyszer. Hiszen költő, aki szívet és tehetséget kapott a Teremtőtől. "Aludtam én? - kérdi önmagától. - Leejtettem a világot, eltört." De a költő legkeserűbb írásában is jelen van az egész élet öröme és boldogsága.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!