SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Kocsik szeptemberben

: Kocsik szeptemberben

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

227 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A Kocsik szeptemberben írója, Németh László által a harmincas évek derekán elkezdett, sok kötetre tervezett s töredékben maradt fejlődésregény-sorozat, az Utolsó kísérlet, első önálló darabja, egy paraszgazda fiának kitörését ábrázolja a két háború közötti magyar faluból. A regény gyerekhőse Jó Péter, módos gazdaember fia, akinek azért kell álma megvalósításáért, a gimnáziumba jutásért, küzdeni apjával, mert ez a kemény "egy fából faragott" ember, maga is különcnek számít a saját osztályában azzal, hogy ellentétben a középiskolába vivő, kocsira ültető parasztokkal, fia számára a jövőt a földben, a korszerű gazdálkodás lehetőségeivel élő termelési módban látja. A görög dráma Szophoklészre jellemző kemény körvonalakkal megmintázott szinte már kegyetlen férfi az, akivel a tudásra szomjas tanulásra éhes gyermeknek meg kell vívnia egyenlőtlen harcát, s ebből a pattanásig feszült helyzetből drámai sodrású regény született.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!