SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Kuruc idő. Történelmi regény a tizenhetedik századból négy részben

: Kuruc idő. Történelmi regény a tizenhetedik századból négy részben

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

475 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A Habsburgellenes függetlenségi harcok regényes krónikája. A rövid képsorozatokból álló, olvasmányos, némely vonatkozásaiban filmszerű mű a kis kurucoknak, a függetlenségi harcok névtelen hőseinek kíván emléket állítani, azoknak, akik szembenéztek száz halállal, s vállalták a reménytelennek tetsző küzdelmet. Előtérben a Feják vannak, a két testvér, előbb András, majd Dávid, akik csatlakoznak a kassai polgársághoz, hogy vele együtt éljenek, haljanak, és együtt küzdjenek az idegen zsarnokság ellen. A Wesselényi-féle összeesküvésnek, I. Rákóczi Ferenc mozgalmának képei peregnek le előttünk, majd a bujdosók, szegénylegények életének tablói, a Thököly-féle mozgalom s a megtorlás, Carafa rémuralma, Zrínyi Ilona ellenállása Munkács várában. Kuruc Feja Dávid kitart elvei mellett, a végsőkig, a kínhalálig, s amikor már úgy látszik, hogy minden elveszett, akkor egy új kuruc vezér, Tokaji Ferkó újra kezdi a rebelliót, de immár nem a nemes urakkal, hanem a pórokkal, a falusi szegénységgel."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!