SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Leletmentés

: Leletmentés

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

61 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Téglásy Imre egy Szenci Molnár-idézetet választott könyve mottójául, vallván, hogy az ember saját természetét sem ismerheti teljesen, hiszen olyan az, mint a labirintus, melyben bolyongani ugyan lehet, de kikerülni belőle sohasem, és így, a túlságos közelség, közvetlenség miatt áttekinthetetlen marad. Ebből az alapállásból ugyanazon magatartás két aspektusa bontakozik ki: a beletörődő szemlélődés és a kereső nyugtalanság. Ezek feszültségéből születtek a bolyongó után bolyongani indulót megidéző versek. Téglásy Imre viszonylagos érzelmi és gondolati nyugalomra törekedve jut el egyfajta vállaló jellegű lemondásig, lírai sztoicizmusig. Mindez nagy belső fegyelmezettséget követel, és a kitörni vágyó érzelmek és a csendesítő áttételek együttes hatását váltja ki, finoman meghitt élményt nyújtva a kötet olvasójának."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!