SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Lemerülés

: Lemerülés

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

235 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A kötet három írása a gyűlölet, a gyilkosságra is kész, túláradó szeretet s az önző közöny rajza egy-egy emberi sors történetén keresztül. Következménye vagy oka a testi hiba. A Taigetosz hegyén hőse aljas, abnormisság torzult jellemének? A kisregény egy púpos lány mindig tragikusan végződő szerelmeinek, az egész világ elleni gyűlöletének története, amely végül társat nem találva, önmaga ellen fordult; az engedelmes egy özvegyasszony féktelenségében és önzésében gyilkossá váló szerelmét mutatja be; a Lemerülés hőse német koncentrációs táborban gondolja végig közönybe, önzésbe fulladó életét s tragédiáját, hiszen nem bűneiért, hanem származásáért, tehát ártatlanul bűnhődik. Bűn és bűnhődés, bűn és átratlanság bonyolult, sokszor alig kibogozható kapcsolatát mutatja az író hősei a személyes sorsban keresi, hanem azokban a történelmi-társadalmi körülményekben elsősorban, melyeknek kulisszái között lezajlik hősei története.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!