SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Lengyel sasfiókok

: Lengyel sasfiókok

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Királyi Magyar Egyetemi Nyomda

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

242 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Szentiványi Jenő (Ercsi, 1909 Bp., 1986): ifjúsági író, a modern magyar science fiction egyik megalapítója. Édesapja kereskedelmi tengerészparancsnok volt, s tizenhárom éves korától kezdve vitte magával útjaira. Járt Jamaikában, a Fülöp-szigeteken, eljutott Borneóra is. Tizenhét éves korában jelentek meg első írásai. Érettségi után az MTI-hez került, egyetemi tanulmányaival párhuzamosan itt dolgozott. Másodéves korától három éven át a Szeleta-barlang ősemberleletének rejtélyét tanulmányozta. 1937-ben adta ki legnépszerűbb regényét, A kőbaltás embert, mely három egymás mellett élő különböző ősembertípusról szól. Az Est-lapok délutáni napilapjához, a Pesthez került. 1945 után különböző intézmények sajtófőnöke, az ötvenes évek elejétől csak az írásnak élt.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!