SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Magyar költő - magyar vers

: Magyar költő - magyar vers

Kiadás:

Kecskemét, 1990

Kiadó:

Tevan Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

362 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637900144

tartalom:

"Ki hitte volna, hogy a szabadvers korában a magyar költők kétharmada ütemhangsúlyos, időmértékes, vagy e kettőt elegyítő szimultán formában írja verseit. A szerző elemzése során az is nyilvánvalóvá lett, hogy a többség nemcsak ismeri és alkalmazza a világirodalom minden jelentős versformáját, hanem a genezis folyamatában új elemekkel gazdagítja azokat. Az alkotók beépítik az ősi magyar verselés egyedi jellegzetességeit műveikbe, s az ennek következtében születő magyar szimultán költészet páratlan a világirodalomban. A költői mesterség csínját-bínját feltáró munka különös szellemi izgalmat kínál a vers mértanáról. Az alapos tárgyismeret, az elemző módszerek színes tárháza pontos, megbízható forrássá teszi az eszmefuttatást. A név- és versmutató mellett a kötetben szereplő időmértékes fogalmak elnevezése és képlete is ösztönzi a szakembert és az olvasót a magyar költészetben való búvárkodásra. Az ismert verstantudós betekintést enged közel száz költőnk 1945 után született versébe, de ábrázolásának központi eseménye a versformák megjelenésének elemzése."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!