SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Magyarországon nem éhezhet, nem fázhat senki! Dokumentumok az alternatív szocializmus kifejtéséről

: Magyarországon nem éhezhet, nem fázhat senki! Dokumentumok az alternatív szocializmus kifejtéséről

Kiadás:

Budapest, 2010

Kiadó:

Pallas Páholy Kulturális és Kiadó Egyesület

Kategóriák:

Magyar irodalom Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

140 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9789638823991

tartalom:

˝1935-ben születtem, tehát ahhoz a még élő korosztályhoz tartozom, akik nem könyvekből - vagy nem csak azokból - ismerik hazánk XX. századi nagy eseményeit. A résztvevők közvetlen élményeit hallgathattam az 1. világháborúban történtekről. A hamarosan követő II. világháborút már magam is átéltem. Nekem emlékeim vannak a felszabadulás élményéről, az újat kezdés valóságáról. A könyvekben olvasottakat valós élményeimmel vethettem össze a nagy történelmi események átélése után. Nekem résztvevőként átélt emlékeim vannak az ötvenhatos forradalomról, és ezeket az emlékeket nem hamisíthatta meg sem a forradalom leverést követő ellenforradalommá minősítés, sem a rendszerváltozás utáni meghamísítás. Gyermekkoromban elhatároztam, ha felnövök, író leszek. Ez a könyvem nem szépirodalmi alkotás, de magán hordozza a ˝megérés" összes ismérvét. Majdnem fél évszázaddal a gondolat megszületése után jelenik most meg. Ez a könyv az emberekről szól, akiknek nembeli képessége a társadalmi létezés, akiknek a munka maga a teremtő élet. Munkám első olvasója dr. Kilényi Géza jeles jogtudós, volt évfolyamtársam volt. Ő azt mondta: Nem jó, amit írtál. Egy munkában csak egy új dolgot lehet írni, oldalanként nem lehet - mert akkor az olvasók vagy értetlenül elmennek melletted, vagy megköveznek. A fél évszázad alatt nem volt alkalmam kipróbálni, szó nélkül mennének-e el mellettem olvasóim, vagy megköveznének-e? Most kíváncsian várom, mi történik majd.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!