SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Neandervölgyi főkönyvelő

: Neandervölgyi főkönyvelő

Kiadás:

Budapest, 1947

Kiadó:

Szikra

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

110 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Sajátos látásmód, a groteszkségre való hajlam, erős drámaiság és a jelképiségre való törekvés jellemzik Sándor Kálmán valamennyi írását. A valószínűtlenen keresztül igyekszik érzékeltetni a valóságot. Lüktető cselekménnyel megtöltött, izgalmas lelki kalandokkal zsúfolt novelláiban az elesettek életének tragikomikus epizódjait írja meg. Kávéházi kucséber, ágyrajáró munkanélküli, bőrgyári segédmunkás, akit felesége otthagy, mert a férfi örökké büdös a cserzőlétől, az öreg könyvelő, aki elfelejti az egyszeregyet, a tönkrement szenilis öreg divatárukereskedő, aki gombokkal játszik s egy hatéves gyereknek "szállít" apró rongydarabokat és cérnafurigákat, mint "megrendelést" a felpofozott boltiszolga s a többiek. Sándor Kálmán különös és mégis annyira ismerős alakjai, megannyi élő és igaz figura, akikkel már mindenki találkozhatott. Sándor Kálmán lefojtott, sokszor az impresszionizmusba hajló kifejezési módja, csapongó fantáziája különös élményt jelent az olvasó számára. Novellái megrázó, emberi komédiák s döbbenetes erővel érzékeltetik egy önmagát túlélt és pusztulásra ítélt világrend jellegzetes mulasztásait és bűneit."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!