SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Özvegy és leánya

: Özvegy és leánya

Kiadás:

h. n., 1959

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

458 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

A szépséges Tarnóczy Sára és Mikes János tragikus szerelmének történetében egy régi krónika száraz adatai elevenednek meg, romantikus költői varázzsal. Mikes János egy éjszakán öccse számára elrabolja Tarnóczy Sárát, s másnap elismeri benne régi, egyszer látott, eszményi szerelmesét. Ekkor, hogy öccsét megkímélje a csalódástól, oktalan nagylelkűséggel megtagadja szerelmét s ezzel nemcsak saját magát, hanem a fiatal lányt is szerencsétlenné teszi. A tehetetlenül vergődő, boldogtalan Sárát végül anyjának, a képmutató, fanatikus és kapzsi Tarnóczynénak elvakult gyűlölködése pusztítja el, majd egy iszonyatos, tébolyult ámokfutás végén maga "az árva özvegy" is élettelenül roskad össze. Kemény nagy költői erővel és művészi igényességgel teremtette meg a nyomasztóan komor hangulatú regény sajátos világát, s csontig hasító elemzéseivel ma is csodálatra késztet. A lélek legrejtetteb zugaiba is behatol, fáradhatatlanul kutatja a jellem mélyen lappangó hőforrásait, az addig feltáratlan rétegeket, az ismeretlen erők eredetét és hatását, hogy megismerje és megismertesse a végtelenbe csapó emberi szenvedély anatómiáját.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!