SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Pótkötettel a halhatatlanságba

: Pótkötettel a halhatatlanságba

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Humor

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

449 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Az igazi humorista nem az, "aki mindent nevetségessé tesz, hanem az, aki meglátja a nevetést ott, ahol lehet", mondta egyszer Karinthy Frigyes. Önkéntelenül is erre a nagy igazságra gondol az olvasó e kötettel a kezében, melynek jó néhány darabját már a Népszabadság vagy az Élet és irodalom hasábjairól megismerhette és megszerette. Mert a humornak is van ars poétikája, s a Hámosé, mely e kötet írói szemléletét meghatározza, a fent idézett felismerés tőszomszédságában keletkezett. "Kezdtem gyanakodni azokra a humoristákra - írja kötete előszavában -, akik a dolgokat addig csűrik-csavarják, amíg nevetségesekké nem válnak. Holott a dolgokkal semmit nem kell csinálni, csak nézni kell őket sokáig, kíváncsian, kicsit gyanakodva, s ha lehet, szeretettel. S akkor a dolgok, mint a vallatott a rásugárzott szüntelen lámpafényben, önmaguktól elmondják mulatságos titkaikat." Az élet és a kultúra legkülönfélébb dolgairól szólnak ezek az "éles szemmel, de megbocsátó szívvel" írt cikkek, s Hámos fanyar iróniájának fénytörésében az ember egyszerre pillantja meg a dolgokat és fonákjukat."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!