SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Régi magyar költők tára. XVII század. 14. Énekek és versek (1686 - 1700)

Régi magyar költők tára. XVII század. 14. Énekek és versek (1686 - 1700)

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

980 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630558742

tartalom:

"Kötetünk a XVII. századot lezáró másfél évtized, az 1686 - 1700-as évek közköltészeti termését mutatja be. A 'magyar romlás századának' azon éveit, amikor a török félhold már fogyóban van Magyarországon, Erdély elveszti viszonylagos függetlenségét is; a Thököly-villongások üszkei még fel-fellángolnak, s a zsarát alatt már készülődik a Rákóczy-szabadságharc. Az alkalmi versszerzők - deákok, halálra ítélt rabok, kántorok, műkedvelők a társadalom minden rétegéből - többségének eddig neve és műve egyaránt ismeretlen volt, s itt lát először napvilágot... A közköltészet névtelenjei és nevesei nem csupán közösségi élményekről adnak számot, hanem alkotásaik műfaji és tematikai sokszínűsége révén a magánszféra minden területéről is. Műveik meg-megmutatkozó esztétikai értékén túl inkább érdekes és gazdag kultúrtörténeti forrásértékükkel járulnak hozzá a korszak ismeretéhez."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!