SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Rézpénz

: Rézpénz

Kiadás:

Budapest, 1944

Kiadó:

Dante Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

453 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Egy másodrendű vándor színitársulat vetődik el a román uralom alatt élő Erdélynek számunkra elég ismeretlen vidékére, egyik ipari centrumába. Két héten át játszik a magyar színtársulat a vendéglő nagytermében, pesti színeket akar közvetíteni primitív eszközeivel az ipartelep magyarjri számára. A keverék-anyanyelvű primadonna azonban idegen akcentussal énekel, és a bonviván, mint magyar főhadnagy, tűzoltóruhában jelenik meg az eredeti vonatkozásaitól megfosztott darabban. Az egész történeten pedig áthalljuk a rézpénzek csengését. Ezek a sárga, húszlejes pénzdarabok egy fiatal, lelkes magyar mérnök fajmegváltó lázálmát realizálják. A lelkesedés tüze fellobban, kihúny és nem marad más nyomában, mint halom aprópénz. Rézpénz: magyar élet. Aki sokban akarja kezdeni, az itt végzi. Itt kell kezdeni a húszlejesnél, a rézpénznél, akkor talán el lehet jutni valahová. A mondanivaló merész nagyvonalúsága általános magyar érdeket ad Ignácz Rózs regényének."

leírás:

Eredeti védőborítóval.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!