SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Sose jön szanitéc

: Sose jön szanitéc

Kiadás:

h. n., 1988

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Szobotka Tibor művei

Terjedelem:

291 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A Sose jön szanitéc Szobotka Tibor kéziratban talált, posztumusz elbeszéléseit tartalmazza. Ezekben a remekbe szabott kis novellákban, mint annyi más írásában is, saját önarcképét vetíti az olvasó elé. Az író a maga személyes mikrovilágának felfedezése közben a harmincas évek társadalmi problémáiról ad sajátos látleletet. Novelláiban feledehetetlen figurák sorával leplezi le kora hazugságait:; megbocsátó mosollyal tekint az ártatlan füllentőkre, a kis szélhámosokra, de vad színekkel festi a pénz abszurd hatalmát és a közelgő kataklizma veszélyét. Megörökíti a háború előszelében megbillent polgári biztonságot, a barátság, a szerelem, minden emberi érzés devalválódását, sőt még az írói mesterség titkait is megosztja az olvasóval. Konkrét és abszurd-szürrealista egyszerre, de minden írását a tőle megszokott vibráló szellemesség, fölényes intellektualizmus hatja át.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!