SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Trófea

: Trófea

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Terjedelem:

315 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Gézuka, a befutott filmrendező, új kiskocsiján a francia Riviéráról Genovába tart, hogy a filmfesztivál örömeit megtoldja egy kellemesnek ígérkező találkozás várható örömeivel. A húsz éve nem látott Julikát, gyerekkori-kamaszkori barátját látogatja meg, ám csalódnia kell, Julika nem omlik karjai közé. Sőt... Gézukának szívósan és alattomosan kell megharcolnia érte. Ez a küzdelem mindkettőjüket kimeríti és elcsigázza. Julika, a bécsi és spanyolországi színpadok hajdani primadonnája, a pesti blődliző "csodagyerekek" valamikori barátnője csalódásaiból, sikertelen és beteljesületlen életéből páncélt kalapált maga köré, melyet Gézuka andalítónak szánt emlékezései sem tudnak áttörni. Gézuka taktikáján egyébként sem nehéz átlátni, hiszen egyértelmű és meglehetősen durva. Julika nagylelkűsége és a férfi önzése szöges ellentétben áll egymással; egyben azonban mégis hasonlóak: mindketten lelkük legmélyéből szánják önmagukat, csak önmagukat. A regény párhuzamos monológokban olvasmányosan, gördülékenyen beszéli el e két ember találkozását és együtt töltött napjaik groteszk, néhol érzelmes és tragikomikus történetét. És egyúttal szembesíti "zseniális" kamaszkorukat felnőtt hétköznapjaik kisszerűségével...

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!