SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Tűnődések történelemről, irodalomról

: Tűnődések történelemről, irodalomról

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

443 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631404412

tartalom:

"Mi lett volna, ha... - regényes prózában ezt a kérdést még csak elnézi a tudományos közvélemény, de egy ritkább műfajban, a történeti tárgyú esszében, elmélkedésben, eszmefuttatásban, krónikás dokumentumregényben már annál kevésbé. Pedig éppen ez az a mozzanat, melynek alkalmazása a művész - tehát nem a tudós! - kötelessége..." "Amikor tehát a nem történelmet, hanem történelemről író művész a tudósnál szabadabban 'csapongva' veszi sorra a döntési lehetőségeket, teljesíti a történetírásnak azt a feladatát, hogy etikai irány is adjon cselekvésünknek, ezzel pedig nem tesz egyebet, mint a ma emberét, a ma olvasóját igazítja el, saját jelenkorbéli felelősségére figyelmeztetve, vagyis: politizál... A történeti tárgyú próza közvetlenül és hatásosan teszi ezt: ama bizonyos 'hiányzó láncszemek' hipotéziseivel és keresésével: egyebet se tesz, mint véleményével áttételek nélkül irányítja és befolyásolja az olvasót."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!