SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Tüskevár

: Tüskevár

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

289 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631178625

tartalom:

"Két hetedikes fiú, két jó barát kerül abba az irigylésreméltó helyzetbe, hogy nyári vakációjukat a Tüskevár körüli nádasban, mocsárban, erdőben tölthetik, (a Zala és a Balaton találkozásánál). Vendéglátójuk, a derék István gazda (a nagybácsi) elengedi őket a berekbe, Matula, az öreg csősz, a berek tudós ismerője kezére bízza őket, nem fél attól, hogy az igazi kalandok, a valódi vadászat, az élelmezés okából végzett halászás ártalmukra lehet. A bölcs pedagógiai megfontolás a sápadt, rendetlen, kavargó érzelmeik miatt is bizonytalan fiúkból "férfi" válik az események, az átélt kalandok során. A lényeg azonban nem a "nevelődési" folyamat, hanem egy ősi, nagyon is valóságközeli világ káprázatosan szép felidézése, a természet és az ember "anyagcseréjének" regénymodellbe illesztése, a városi, sok felesleges ismerettel és még több ábrándozással és kósza vággyal teli ifjaknak a visszavezetése valami alapvetően fontos összefüggés hálózatába."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!