SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Új híd a Dunán

: Új híd a Dunán

Kiadás:

Budapest, 1951

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

232 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Az Új híd a Dunán című regényben a szerző - Vészi Endre - egy parasztfiúból hídépítő munkássá avanzsált gyanútlan ifjút csábítgató özvegy mesterkedéseit mutatja be. - Tetszel nekem, te gyerek! Gazda kellene ide! Fuvarosgazda. Te fiatal vagy, vidéki vagy, értesz a fuvaros munkához, meg a lovakhoz. De ne csak a lóhoz érts, az asszonyhoz is. Amióta világ a világ, mindig az asszonyok vitték előre a férfiakat... Látom én az arcodon, hogy sehogysem fér a begyedbe az a híd. Minek is az? Jön egy újabb háború, aztán vége a hídnak. Meg aztán, Sanyikám, jobb is, ha nem politizálsz. Aki a hídon dolgozik, az mind politizál. Előbb, vagy utóbb jönnek az amerikaiak és aztán te itt állsz, mint valami vad kommunista." Nem szükségeltetik különösebben szofisztikált szövegelemzési technika annak megállapításához, hogy az idézett részletben a buja ösztönvilág az amerikai imperializmus szálláscsinálójaként szerepel. Ráadásul a nagytermészetű özvegy szép és fiatal: az ellenség ilyen módon is igyekszik leplezni galád szándékait. Célja a szocialista erkölcs felvizezése, a fülledt erotikát középpontba állító polgári erkölcs terjesztése. A könnyűipar áldozatos harcot folytatott ennek megakadályozásáért: az ötvenes években gyártott női alsóneműk ugyan ápoltak és eltakartak, de a férfias vágyak felébresztésére - mai szemmel nézve - tökéletesen alkalmatlanok voltak..." Élet és Irodalom

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!