SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Urak és emberek I-II. kötet

: Urak és emberek I-II. kötet

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

432 p., 326 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

1927-ben, Hatvany letartóztatásának esztendejében jelent meg az Urak és emberek első része, a Zsiga a családban. A gyűlölködő és botrányos kritikai fogadtatás annyira elkedvetlenítette az írót, hogy a regény beígért folytatását már nem adta közre..Gazdag írói hagyatékának feldolgozása közben aztán meglepetésre előkerült a folytatás: a Zsiga az életben. Az Urak és emberek igazi epikus nemzedékregény. Képet fest a magyar liberalizmus nagy korszakáról egy zsidó család négy generációjának történetén keresztül. II. Józsefig visszatekintve lesz tanúja az olvasó egy nagy családi vagyon megszerveződésének s a társadalmi felemelkedés felemás útjának- Ez a magyarázata annak, hogy a regény első részét megjelenése idején nem fogadta méltó elismerés, melyet pedig megérdemelt volna. S a másik oka természetesen az emigráns, börtönviselt Hatvanytól való opportunista elhúzódásban, a magyar fasizmus légkörében keresendő, amelyben nem tudtak mit kezdeni egy olyan művel, amely könyörtelen tárgyilagossággal tárta fel a zsidóság szerepét a kapitalizálódó Magyarország történetében, nem fedezve-szépítve a rosszat, de nem hallgatva el a jót sem. Az irodalomtörténeti jelentőségű mű ezúttal jelenik meg először teljes formájában, Búka László tanulmányával,

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!