TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A magyar sajtó története 1705-1848. I. kötet

: A magyar sajtó története 1705-1848. I. kötet

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Művelődéstörténet Sajtó

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

831 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630517736

tartalom:

"A magyar sajtó története a magyar társadalomtudomány új vállalkozása. A sajtó minden közösség történetének alakítója és egyúttal tükrözője. A sajtó története része a nemzet politikai és eseménytörténetének, része egy-egy nemzet irodalomtörténetének, tágabban: művelődéstörténetének, de egyúttal több is annál: külön minőség. Maga a sajtó ugyanis sajátos intézményrendszer, sajátos működésű közvélemény-alakító és tükröző szerkezet. Egyre szélesebb, egyre nagyobb számú embert befolyásoló eszközrendszer – tömegkommunikációs médium –, amelynek nem szűnik hatása, amely átalakul, fejlődik, és a mában is egyre nagyobb szerepet játszik.
A sajtó egyúttal érzékeny műszere a társadalmi tudat mindenkori állapotának, tanúja és formálója a politikai közgondolkodásnak, közvetítője az ideológiáknak, továbbadója a művelődési anyagnak. Ezért is tartotta fontosnak az utóbbi évtizedekben oly sok ország, hogy – kisebb-nagyobb terjedelemben – megírja, közreadja sajtója történetét.
A magyar irodalom története már megjelent, a Magyarország története megjelenő és A magyarországi művészetek története, meg A magyarországi zenetörténet tervezett kötetei mellé sorakozik most A magyar sajtó története, részéül egyúttal egy jövőbeni Magyar művelődéstörténetnek is."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel. A könyv utolsó 100 oldala megázott.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!