TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A Márciusi Fronttól Monorig. Tanulmányok, vázlatok, emlékezések

: A Márciusi Fronttól Monorig. Tanulmányok, vázlatok, emlékezések

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Századvég Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Ötvenhat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

314 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637911642

tartalom:

˝A kötet Donáth Ferenc társadalmi-politikai gondolkodói munkásságát fogja át, a Márciusi Frontban való részvételétől kezdve, a földosztásban végzett irányító munkáján és az annak kapcsán kifejtett politikai elképzelésein (közvetlen demokrácia), valamint 1956-os tevékenységén át, a 70-es és a 80-as években a rendszer megváltoztatását akaró ellenzékben vállalt szerepéig. Ez utóbbi kapcsán írja Kis János a könyvet bevezető tanulmányban: "Rendkívüli tapintatra és türelemre volt szükség ahhoz, hogy a demokratikus ellenzék és a népnemzeti csoport között lehetségessé váljon a kommunikáció... Mégis sok minden szólt amellett, hogy a kapcsolatteremtés szükséges és lehetséges... Két férfinak volt döntő szerepe abban, hogy a párbeszéd kísérlete egyáltalán elindulhatott. Az egyik Bibó István, aki a folyamat kezdetén már halott volt... A másik Donáth Ferenc, akinek halála nagyjából egybeesett a rendszer általános válságára való készülődés lezárulásával."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!