TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A nemzet védelmében. Utolsó beszédei az un. Népbíróság előtt

: A nemzet védelmében. Utolsó beszédei az un. Népbíróság előtt

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

Gilde Verlags- und Handels-Gmbh

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

159 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

395208462x

tartalom:

Bárdossy Lászlót, mint "első számú háborús bűnöst" állították az ún. Népbíróság elé. Az elsőfokú tárgyalás ítélethirdetése előtt mondta el éles logikájú, jogilag megalapozott beszédét, amelyben az ellene felhozott vádakat visszautasítja, megcáfolja. Felvázolja a "trianoni korszak" magyar politikáját, amely kezdettől fogva az igazságtalan országcsonkítás elleni küzdelem volt. A Versailles környéki békék után az ország magára maradt. 1938-ig csak egyetlen állam, Olaszország ismerte el nyíltan a magyar revíziós gondolat jogosságát. A Párizs környéki békék igazságtalansága vezetett szükségszerűen a II. világháborúhoz. Németország megerősödése után, amelyet az esztelen "danzigi korridor" miatt indított el a lengyelek ellen. Beszédét "nem a maga mentségére és felelősségének csökkentésére" mondta el, hanem tájékoztatni a nemzetet, mi és miért történt. Ismerteti az elszakított területek visszatérése utáni helyzetet, a kassai bombázást, a délvidéki eseményeket. Második beszédét a Népbíróságok Országos Tanácsa előtt mondta el. Ebben sem ismeri el a Népbíróság hatáskörét és megcáfolja alanyi bűnösségét. Részletesen ismerteti a Délvidék elleni hadműveletet és a "hadiállapot deklarálásának" körülményei. Kegyelmet nem kért. A halálos ítéletet 1946. január 10-én hajtották végre. Utolsó szavai is fohász voltak hazájáért: "Isten! Szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!