TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A parasztok állapotáról Magyarországon

, : A parasztok állapotáról Magyarországon

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Művelődéstörténet Statisztika Néprajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Magyar Néprajz Klasszikusai

Terjedelem:

433 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632807162

tartalom:

A kötet a XVIII-XIX. század fordulójának két kimagasló egyéniségét mutatja be saját írásaik tükrében. Tessedik Sámuel és Berzeviczy Gergely munkásságával "kezdődik Magyarországon a parasztság politikai, gazdasági, társadalmi és kulturális helyzetének tudományos kutatása. Írásaik részévé lettek a hazai statisztika, közgazdaságtan, történettudomány, demográfia, pedagógia és néprajz történetének." A néprajz az 1930-as-40-es évek fordulóján fedezi fel a maga számára a társadalomtudományoknak e két jeles művelőjét, amikor felismeri, hogy a paraszti kultúra vizsgálata nem lehet eredményes a paraszti társadalom vizsgálata nélkül. Tessedik és Berzeviczy írásai azobnan nemcsak tudományos értékűek, hanem kibontakozik bennük két rendkívüli egyéniségnek az élete - különösen Tessediké -, amely példaképül szolgálhat minden tudós kutató számára. A kötet tehát izgalmas és érdekes olvasmány is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!