TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A regáti magyarság. Tanulmány a havasalföldi és moldvai szórványmagyarságról

: A regáti magyarság. Tanulmány a havasalföldi és moldvai szórványmagyarságról

Kiadás:

Kolozsvár, 2000

Kiadó:

Kalota Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Nemzetiségi kérdés Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

326 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630399164

tartalom:

"Nagy Sándor egykori bukaresti református lelkész közel háromnegyed század után most megjelenő munkája a maga teljességében és összetettségében tárja elénk a Kárpátokon kívüli magyarság ma is időszerű kérdését. 'Regáti magyar kérdés - írta í szerző 1931-ben - azért van, mert ide, a Regátba magyarok jönnek, de nem maradnak meg magyaroknak, reformátusoknak, vagy katolikusoknak, hanem rövid idő alatt elrománosodnak nevükben, hitükben és nyelvükben egyaránt. Nekünk pedig fáj az, hogy a mi népünk így pusztul... Hogyan tartsuk meg idejövő nemzettestvéreinket hitükben és nyelvükben? - ez a regáti kérdés. ...Lényegében a regáti kérdés szervezeti kérdés: hogyan lehetne az idekerülő magyarságnak olyan szervezetet adni, mely összetartó és öntudatos közösséggé tömörítené, olyan egységes testté szervezné, amely azután egy közös lélekből táplálkozva, mind önmagát, mind utódait meg tudja tartani a provincia- és országhatároktól, valamint a politikai és gazdasági vonatkozásoktól független magyar nemzeti kulturális közösség számára?'

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!