TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Az Amerika-motívum és a polgárosodó Magyarország. A kezdetektől 1848-ig

: Az Amerika-motívum és a polgárosodó Magyarország. A kezdetektől 1848-ig

Kiadás:

Budapest, 1992

Kategóriák:

Magyar történelem Művelődéstörténet Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

335 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Amerika, a negyedik kontinens, fölfedezése pillanatától lázba hozta Európát, s azóta is, korszakról korszakra, változó arculattal, rohamosan táguló világunk vonzó és vitatott példája vagy gyakorló terepe maradt. Ma a legtöbb európai nyelvben, köznapi beszédben "Amerika" egyszerűen a gazdag és hatalmas Egyesült Államokat jelenti. Pedig a XVI-XVIII. században a trópusi Amerika egzotikus tájaival, színes, Ősi civilizációival még elhomályosította a rideg és szegény angol gyarmatokat. Mi lehet a magyarázata annak, hogy a tőrök torkában vergődő Magyarországon, majd később, a magyar felvilágosodás korában és a reformkorban mégis inkább az angolszász Amerikára figyelnek? Mi a magyarázata annak, hogy a függetlenségi harcban született fiatal Egyesült Államok a magyar polgárosodás egyik meghatározó mintájává lett? A teljes magyar művelődési anyag áttekintésével ezekre a kérdésekre keresi a könyv a választ; s közben kitér az amerikai-magyar érintkezés számos érdekes, ismeretlen részletére. Az Amerika fölfedezésének 500. évfordulójára megjelent kötet számot tart minden, a történelem és a művelődéstörténet iránt-érdeklődő olvasóra, de a kutatásba bevont új forrásokkal, mintegy ezer könyvészeti utalással a szakember számára is hasznos kézikönyv lehet."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!