TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Hiányzó lapok 1956 történetéből. Dokumentumok a volt SZKP KB levéltárából

Hiányzó lapok 1956 történetéből. Dokumentumok a volt SZKP KB levéltárából

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Ötvenhat

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Zenit Könyvek

Terjedelem:

326 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631170853

tartalom:

"Két orosz hungarológus, Vjacseszlav Szereda és Alekszandr Sztikalin, a moszkvai Szlavisztikai és Balkanisztikai Intézet munkatársai, 1956 eseményeiről a lehető legteljesebb képet adó gyűjteményt állították össze. Munkájuk eredményét érdekfeszítő dokumentumregényként is olvashatjuk, amelynek hősei a kor világpolitikájának olyan kulcsfigurái, mint Hruscsov és Tito, Mikojan és Szuszlov, Kádár vagy Nagy Imre. Az iratok szövegét talán névtelen apparatcsikok fogalmazták, de az aláírók között olyan "szerzők" vannak, mint Jurij Andropov, akinek karrierje a budapesti nagyköveti posztról a KGB-vezérségen át a legfőbb párt- és állami funkcióig ívelt. Vagy - ellenpéldaként - a titkosszolgálat erős embere, Szerov tábornok, akinek csillagzata Budapest után nemsokára leáldozik. A magyar szereplők között sok tisztes helytállást igazolnak az ellenséges megfigyelők tanúvallomásai. De felfedezhetünk kisstílű feljelentőket is, köztük magát Rákosit, aki visszatérését gazdái számára is undorító intrikával próbálja kiérdemelni. Ez a könyv az érdeklődőnek újra és újra fellapozható olvasmány, a kutatónak nélkülözhetetlen forrásanyag."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!