TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Kun László 1272-1290. [Reprint]

: Kun László 1272-1290. [Reprint]

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Maecenas Kiadó Kustra Gyula Könyvkereskedő

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Történeti Életrajzok

Terjedelem:

192 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632920538

tartalom:

"Magyarország trónja V. István 1270 augusztusában történt korai halálával elsőszülött fiára a tíz éves Lászlóra szállott. A rögtön kitört forradalom azonban a gyermekkirály trónfoglalását egy ideig kétségessé tette. Az a párt ugyanis, mely IV. Béla halála után V. István által háttérbe szorítva ennek halálos ellenségéhez n. Ottokár cseh királyhoz szított, élén a hatalmas Aba nemzetség tagjával Fintával, Dávid fiával, IV. Béla egykori nádorával, s rokonaival Egyed tárnokmesterrel és pozsonyi főispánnal s Gergely vasi főispánnal, mindjárt V. István halála után kísérletet tett özvegyének a kun Erzsébetnek s kiskorú fiának megbuktatására. A lázadók, miután sikerült Székes-Fehérvárt a koronázás előtt a gyermek Lászlót hatalmukba keríteni, fegyverrel törtek be az anyakirályné lakába is, hol Domokos, Csák Péter fia, az özvegy királyné hű udvarbírája, ennek védelme közben leveretve csaknem halálos sebeket kapott. Kun László életrajzi monográfiája hűen foglalja össze a kalandos sorsú fiatal uralkodó rövid életét és tragikus halálát."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!