TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Lengyel menekültek Magyarországon 1939-1945

: Lengyel menekültek Magyarországon 1939-1945

Kiadás:

Budapest, 2009

Kiadó:

Mundus Magyar Egyetemi Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Második világháború Lengyelország

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

248 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9789638033475

tartalom:

"A második világháború menekültügye napjainkban is rendelkezik aktualitásokkal. A jugoszláviai polgárháború az 1990-es évek elején rendkívüli helyzetnek minősült - váratlan időben, váratlan számú és nemzetiségi összetételű ezrek jelentkeztek, akikről azonnal gondoskodni kellett. A kormány ennek során, nagy vonalakban, figyelembe vette a második világháború tapasztalatait. A menekültek Magyarországra áramlása nem fejeződött be a jugoszláviai polgárháború lezáródásával, hiszen folyamatossá vált az ázsiai konfliktusok helyszíneiről (Afganisztán, Irak stb.) történő menekülés, amelynek Magyarország is egyik célterülete lett. Mindezek alapján választottam tehát az értekezés vázolt tágabb értelmű kifejtését. Hiszen a második világháborús magyar menekültügy állami kezelésének módja a későbbiekben máshol is alkalmazásra került. Mégpedig szinte mindenütt, ahol a menekültek áradatával kellett szembenézni, azok elhelyezését és ellátását kellett biztosítani, vagyis tartózkodásuk (anyagi és szellemi) körülményeit meg kellett szervezni." (A szerző)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!